Home

Achtergrond

Weinig animo voor 'seniorenstad'

Hooguit 23.000 huishoudens van 55-plussers willen binnenkort wel verhuizen naar een woonomgeving met uitsluitend andere senioren.

Dat is 1 procent van alle huishoudens van 55-plussers in ons land. Dat meldt het ministerie van WWI. Voor een heus 'seniorendorp' met 1500 tot 2000 huizen beslaat de landelijke animo nog geen half procent van alle 55-plussers.

De provincie Flevoland en de gemeente Noordoostpolder deden onderzoek op verzoek van het ministerie. De beste kansen dichten de onderzoekers toe aan een klein seniorendorp, grenzend aan de bestaande bebouwing, een buurt van 6 straten en 350 woningen. Voor geïnteresseerde senioren is de nabijheid van zorg, winkelen, openbaar vervoer en vermaak doorslaggevend.

Aanleiding voor het onderzoek was het plan van een groep bedrijven om een seniorenstad te ontwikkelen in de gemeente Noordoostpolder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.