Home

Achtergrond

Wegen in hele land redelijk begaanbaar

De (natte) sneeuw die nu nog in het midden, oosten en noorden van het land valt, zorgt voor weinig problemen op de weg.

Rijkswaterstaat heeft sinds donderdag in het begin van de avond tot nu overal minimaal twee keer pekel gestrooid. In een aantal districten, zoals op de Veluwe, bij Zwolle, Arnhem en Nijmegen zijn de wagens ook al een derde keer de weg opgegaan, zei een woordvoerder vrijdag aan het begin van de middag.

Lokaal kan het wel glad zijn, doordat de grond nog bevroren is. Op de doorgaande wegen kunnen op- en afritten, bruggen, viaducten en verbindingslussen glibberig zijn. Rijkswaterstaat verwacht voorlopig geen (grote) problemen meer, maar de inspecteurs houden de wegen scherp in de gaten. De dienst waarschuwt mensen goed op te letten en zich te laten informeren voordat ze de weg op gaan.

Volgens de ANWB en het Korps landelijke politiediensten (KLPD) was het vrijdagochtend rustig op de wegen. Bij het KLPD kwamen in de nacht van donderdag op vrijdag enkele meldingen van ongevallen binnen door gladheid uit het midden van het land. Alle treinen rijden volgens de dienstregeling.

In het zuiden en westen van het land heeft het de afgelopen nacht en vroege ochtend ook gesneeuwd. In de loop van de ochtend ging het daar regenen. De regen trekt naar het noordoosten weg. In het begin van de middag werd het vanuit het zuidwesten droog. Er kan daana plaatselijk nog een bui vallen. De temperatuur loopt vrijdagmiddag op tot 5 graden Celsius. De komende nacht is het vrijwel overal droog, volgens het KNMI. De minimumtemperatuur ligt dan boven nul, op een graad of 2.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.