Home

Achtergrond 2 reacties

Waterschapslasten uitsmeren over boeren heel Nederland

De waterschapslasten voor het relatief grote aantal wegen in het Westen van het land moeten niet alleen terechtkomen bij de categorie 'ongebouwd' in het betreffende waterschap.

Deze lasten moeten worden omgeslagen over álle categorieën ongebouwd in heel Nederland. Dat heeft PvdA-Kamerlid Jan Boelhouwer vanmiddag geopperd in een Kamerdebat over de waterschappen. Volgens hem profiteren ook mensen op de Veluwe van de wegenaanleg in West-Nederland. Dat de lasten alleen in het betreffende waterschap terechtkomen vindt hij "heel erg onrechtvaardig".

VVD-Kamerlid Helma Neppérus vindt het voorstel evenzeer "moeilijk uit te leggen aan een boer op de Veluwe of in Twente".

CDA-Kamerlid Ad Koppejan vindt dat onevenredig grote stijgingen van de waterschapslasten moeten worden 'gerepareerd'. "Uitschieters moeten worden gecorrigeerd." Koppejan noemde onder meer een stijging met 86 procent van de lasten voor agrariërs in Delfland.

Voor de lange termijn vraagt Koppejan een onderzoek naar de kostentoedeling door de Unie van waterschappen (UVW).

Staatssecretaris Tineke Huizinga (waterstaat) moet nog reageren op de inbreng van de Kamer.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  verstraten

  typisch onkundige 2e kamer praat.
  In de nieuwe waterschapswet is het gewoon niet goed geregeld.
  De basis is fout: wegen horen niet thuis in categorie ongebouwd.

 • no-profile-image

  Sloot

  Gelukkig is Coppejan wakker. De waterschappen vormen inmiddels een groot oncontroleerbaar lichaam dat op de Veluwe hobbies uitoefent zoals o.a. het laten meanderen van beekjes(lees slootjes). Het is overal het gelijke beeld, stropdassen aan de leiding... ze krijgen macht en worden megalomaan...

Of registreer je om te kunnen reageren.