Home

Achtergrond 6 reacties

Wakker Dier: de dieren zijn opnieuw de klos

De volksgezondheid staat voorop, er moeten maatregelen worden genomen tegen Q-koorts, maar Wakker Dier noemt het wrang dat dieren de klos zijn.

De dierenwelzijnsorganisatie noemt het ruimen van (zieke) geiten en schapen ”de makkelijkste oplossing”. Volgens een woordvoerder hadden al eerder maatregelen kunnen worden genomen om de verspreiding van de ziekte te voorkomen, maar toen stonden de economische belangen voorop.

Boeren hadden kunnen voorkomen dat zieke geiten en schapen opnieuw zwanger zouden raken. De bacterie die de ziekte veroorzaakt, komt vrij bij miskramen van die beesten. Een uitbreidings- en vestigingsstop van geitenhouderijen of een vaccin hadden volgens een woordvoerder eveneens resultaat gehad. ”Dat soort maatregelen kosten te veel geld, waardoor de problemen worden afgewenteld op de geiten.”

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  WelWel

  Nou nou Sjoerd, houdt dat in dat je hierbij ook alle vormen van sex tussen mensen afwijst? Dat je tegen reizen bent? Dat je tegen diverse contacten bent? Zelf kwam je met een huurauto om een boerderij te bezoeken, had ook met de fiets gekund toch?

 • no-profile-image

  Partij

  Weet je wat ik nou niet snap? Dez problemen spelen al jaren en nog zijn er geitenbedrijven die niet hebben geent. Hoe is dit mogelijk? Heeft Verburg dit niet verplicht en de boer de vrijheid gegeven? Foute boel. Ze kijken naar de kosten en nemen niet hun verantwoordelijkheid. Kan niet in Nederland.

 • no-profile-image

  piet

  wakker dier heeft gelijk de brabander heeft scheid aan dieren en menzen als hij zelf maar niets te koert komt. DE zlto hebt ook nog mee met de zaak bezodemieteren. (tuug)

 • no-profile-image

  gj

  Waar denkt Wakker Dier dat de melk bij die dieren vandaan komt?
  Dat zij zonder opnieuw drachtig en afgelamd te zijn steeds maar melk blijven produceren?
  Wakker Dier doet dus weer niets anders dan de opinie van de domme onwetende burgers te bespelen.

 • no-profile-image

  bezorgde

  Leer eerst maar eens Nederlands praten prutser uit Middelburg voordat je je gaat mengen met deze ingewikkelde materie waar jij toch niets van snapt..

 • no-profile-image

  gj

  Worden artikelen herschreven en recencies bewerkt?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.