Home

Achtergrond

Vuurwerkboerderij geeft voorproefje

Met dikke jassen kijken belangstellenden naar een vuurwerkshow in het Zuid-Hollandse Numansdorp.

De show wordt verzorgd door Lianne en Henry Ravestijn van de Vuuwerkboerderij. De agrariërs hebben naast de zaai- en oogstperiode een derde arbeidspiek op hun bedrijf. In de decembermaand verkoopt Ravestijn kerstbomen en vuurwerk. Ravestijn teelde de kerstbomen eerst zelf, maar koopt ze nu in bij een groothandel. "In 2004 zijn we ons gaan verdiepen in de verkoop van vuurwerk. Bij ons is de maand december toch al een bijzondere maand en er komen toch al veel mensen over de vloer dus waarom niet?", zegt Ravestijn. Sinds december 2006 heeft de akkerbouwer een vergunning voor de verkoop van vuurwerk. Foto Rein Geleijnse

Feikje Uuldriks uit het Groningse Hellum weegt witlof af, die bestemd is voor de groothandel. Samen met haar man Arie teelt ze 3,5 hectare witlof. "Als de prijzen zo slecht blijven als nu dan overweeg ik volgend jaar te stoppen met witlof", vertelt Arie Uuldriks. De akkerbouwer weet nog niet wat hij dan gaat telen. "Wellicht tarwe of iets dergelijks, maar dat brengt ook weinig op.” Uuldriks is niet helemaal tevreden over zijn witlof. "Het ras Ecrine geeft in mijn situatie eigenlijk te weinig productie. Mocht ik doorgaan, dan wel met een ander ras." Foto Koos van der Spek

Een bedrijfsverzorger scheert koeien bij melkveehouder Bas van Donselaar uit Boven-Leeuwen. Het is een jaarlijks terugkerend klusje dat Van Donselaar uitbesteedt aan een professionele ploeg veescheerders. Hoewel de koeien er mee geholpen zijn, stelt niet iedere koe de haarverzorgingsbeurt op prijs. Het is voor de koeienscheerders dan ook altijd goed opletten geblazen. Een trap van een boze of schrikachtige koe is zo geïncasseerd. Bij Van Donselaar gingen 90 stuks vee onder het scheermes. VidiPhoto

Brandweerlieden komen bij van het blussen van een kalverstal in Putten. Op de achtergrond een kalf dat de brand, die vanochtend uitbrak, niet overleefde. In de nieuwe stal stonden ruim 800 kalveren, waarschijnlijk overleefden 330 dieren de brand niet. De brandweer had met 35 man sterk de brand in een uur onder controle, omstanders hebben geholpen met het redden van kalveren. Foto Omroep Gelderland

Leden van Provinciale Staten van Noord-Brabant bekijken de varkensstal van de familie Vlemminx uit Oirschot. De statenleden maakten vandaag een rondrit door de omgeving met verschillende bedrijfsbezoeken om zich te laten informeren over de problematiek rondom megastallen en de intensieve veehouderij. Ook morgen vinden weer werkbezoeken plaats. Vanavond is er een openbare debatavond over megastallen in Eersel. Morgenavond is in Uden eenzelfde bijeenkomst. Foto John Claessens

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.