Home

Achtergrond 5 reacties

Vragen in Kamer over grondaankoop prins

Premier Jan Peter Balkenende moet laten weten of hij verantwoordelijkheid neemt voor het project in Argentinië van prins Willem-Alexander en prinses Máxima.

SP en GroenLinks in de Tweede Kamer willen dat Balkenende in een brief opheldering geeft over een nieuwe discussie die lijkt te ontstaan over een aankoop van grond door het paar.

"We zijn daar nog niet over geïnformeerd. De aankoop is een privékwestie, maar het moet wel te beveiligen zijn en het kan natuurlijk niet frauduleus zijn'', aldus Ronald van Raak (SP). Van Raak liet weten dat hij 'wel een beetje klaar is' met 'deze koopmankoning'. Ook GroenLinks'er Ineke van Gent heeft de indruk dat het van het ene naar het andere wespennest gaat. De Kamerleden reageerden zaterdag op een verhaal in de Volkskrant. Die meldt dat er justitieel onderzoek zou lopen naar de zakenman bij wie het prinselijk paar grond heeft gekocht in Argentinië.

Eerder ontstond zoveel ophef over plannen van het paar om in Mozambique een vakantievilla te laten bouwen, dat ze besloten die villa te verkopen zodra die gereed is.

"Dit is meer dan een beetje dom na het gedoe over het project in Mozambique. Als je een keer nat bent gegaan, denk je de volgende keer toch beter na'',vindt Van Gent die dinsdag gaat vragen om een brief met opheldering over de grondaankoop in Argentinië . 'Ik weet dat het eigenlijk een privékwestie is. Maar het lijkt nu toch of ze het ene omstreden project inruilen voor het volgende.''

D66 had een uitgesproken mening over het project in Mozambique maar laat weten te wachten met een reactie tot er meer helderheid is over de aankoop in Argentinië. De PvdA wacht af of en hoe Balkenende reageert. De ChristenUnie voelt zich niet geroepen te reageren op een 'privékwestie'.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Alleen binnen onze landsgrenzen beveiligen. Daarbuiten = Eigen Risico. Dat doen ze met Hirsi Ali tenslotte ook. We moeten geen koning, we hebben er een geërfd.

 • no-profile-image

  anti

  Als ik prins was, zou ik geen prins meer willen zijn. laten we nu eerlijk zijn: deze gast heeft toch alle krediet verloren. Hou toch. Verhuis toch vlug naar argentinie en blijf daar aub.

 • no-profile-image

  gert

  Als ik W.A. was zou ik bedanken voor het koningsschap,wat een bemoeizucht

 • no-profile-image

  belegger

  Als ik prins was, dan kocht ik grond in Nederland. De beste belegging die er is.

 • no-profile-image

  Je zou bijna de indruk krijgen, dat ie er rekening mee houdt, dat ie een keer naar Argentrinie moet vertrekken

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.