Home

Achtergrond

'Vorstschade snelwegen valt mee'

De schade aan de snelwegen als gevolg van de vorst valt mee.

Op maar vier plaatsen is Rijkswaterstaat bezig met reparaties of zijn waarschuwingen geplaatst. Dat liet een woordvoerster van Rijkswaterstaat woensdag weten. Volgens haar hebben de wegen tot nu toe niet erg geleden door de winterse omstandigheden. "De zaak ziet er niet dramatisch uit.''

De vier knelpunten zijn op de A2 (Oudenrijn), A28 (Zwolle), A58 (Goirle) en A67 (Simpelveld). De weginspecteurs letten extra op slechte delen van de wegen. Zonodig komen er waarschuwingen of volgt reparatie. Door de schade raken er meer steentjes los van het wegdek dan normaal. In het algemeen zijn deklagen met een open structuur, zoals ZOAB, iets gevoeliger voor vorstschade dan dichte deklagen. Op 90 procent van de snelwegen ligt inmiddels ZOAB.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.