Home

Achtergrond 2 reacties

Voorverkoop tulpen loopt matig door

De voorverkoop van de tulpenoogst 2010 loop matig door.

De broeierij heeft tot op dit moment veel in de kleine(re) maten gekocht voor scherpe prijzen. Met gemengde gevoelens wordt door de sector naar de komende weken gekeken, waarin vermoedelijk een te grote aanvoer van snijtulpen op de veilingen aan de orde zal zijn.

Een aantal tulpenkwekers heeft de een deel van de overschotten van de oogst 2009 overgeheveld naar de broeierij. Het gevolg daarvan kan zijn dat in de periode waarin de reguliere broeierij het moet verdienen, de markt wordt overspoeld met een groot tulpenaanbod. Gevreesd wordt dat dit een prijsdruk tot gevolg zal hebben.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan tulp

  gevreesd!!!!! met dit soort prijzen zullen er velen omvallen en weer geld eigen schuld dikke bult als er top oogsten zijn of overschotten moet je ze gewoon weg gooien dit soort dingen werkt alleeen maar markt verstorend het wordt tijd dat de tulpen ook een soort quotum krijgen want als je agrariers niet beschermt tegen overproduktie zullen ze altijd voor niets aan het werk zijn

 • no-profile-image

  mark heemskerk

  Iedereen heeft van de zomer de kans gekregen om zij bollen te verkopen. Lage prijzen of niet. De keus om ( meer) te gaan broeien ligt ten allen tijden bij jezelf. We moeten dit niet willen regelen met een quotum!! Zoals jan tulp zelf al zegt zullen er velen omvallen bij deze prijzen. Dit lost veel meer op als het gekunsteld in de hand houden.
  Verder zijn verwachtingen wel leuk, maar laten we gewoon energie en geld steken in veel meer promotie voor ons produkt, want iedere keer lopen jammeren hoe beroerd het met je gaat wordt het niet beter van. Het roept geen sympathie op om altijd maar te klagen

Of registreer je om te kunnen reageren.