Home

Achtergrond

Voedselbank krijgt led-lampen van Philips

Minderbedeelden in ons land die op de Voedselbank zijn aangewezen, vinden dit jaar in hun speciale kerstpakket een energiezuinige led-lamp.

Elektronicaconcern Philips doneert voor dit doel 20.000 led-lampen aan de Voedselbank. Beide organisaties hebben dit dinsdag bekendgemaakt. Door dit initiatief kunnen huishoudens die deze winter een steuntje in de rug krijgen van de Voedselbank, ook hun energiekosten verlagen. De nieuwste generatie energiezuinige verlichting gaat 25 keer langer mee dan gloeilampen en verbruiken 80 procent minder energie.

Voor mensen met een laag besteedbaar inkomen kan een kleine besparing al het verschil maken tussen wel of geen eten. Door een gloeilamp te vervangen door een led-lamp kunnen deze huishoudens gemiddeld 10 euro per jaar aan energiekosten besparen, aldus de Voedselbank.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.