Home

Achtergrond

Vluchtelingen kapen trein in Polen

Ruim tweehonderd vluchtelingen uit Georgië, Tsjetsjenië en de Russische deelrepubliek Ingoesjetië hebben een trein gekaapt nabij de Pools-Duitse grens. Dat melden Poolse media.

De kapers willen naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg om daarmee te protesteren tegen de "" erbarmelijke omstandigheden'' in Poolse opvangcentra voor vluchtelingen. De trein vertrok uit de stad Legnica, maar werd kort daarna tegengehouden door agenten van de Poolse en Duitse grenspolitie.

De trein staat op het grensstation Zgorzelec waar met de vluchtelingen wordt onderhandeld, aldus de plaatselijk autoriteiten dinsdag. Media meldden dat er geweld is g+ebruikt. Voor de ramen van de trein hangen teksten als âÇ SOS'' en âÇ Help ons.'' De autoriteiten zouden willen voorkomen dat de vluchtelingen de grens overgaan. Polen hoort tot de paspoort-vrije Schengenzone, maar die is vooral bedoeld voor EU burgers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.