Home

Achtergrond

Vliegende brigades tegen slecht onderwijs

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) gaat 'vliegende brigades' inzetten om zogenoemde 'zeer zwakke scholen' beter te maken. Dat heeft het ministerie maandag laten weten.

De brigades beginnen in maart. Ze gaan naar scholen waar de vakken taal en rekenen, het onderwijskundig handelen van leraren en de leerlingenzorg door inspectie als onvoldoende zijn beoordeeld. Het departement heeft er 1,7 miljoen euro voor uitgetrokken.

De teams gaat scholen in de praktijk bijstaan en worden bemenst door ex-inspecteurs, mensen uit de schoolbegeleidingsbranche en van de landelijke pedagogische centra. Ze krijgen een zogenoemd verbetermodel mee.

Het ministerie hoopt dat met de hulp van de vliegende brigade de scholen binnen een jaar niet meer 'zeer zwak' zullen zijn. Ze blijven dan nog wel onder toezicht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.