Home

Achtergrond

'Verzekeraar beperkt keuzevrijheid consument'

Na alle commotie van een jaar eerder maken verzekeraars het consumenten nog steeds lastig losse aanvullende zorgverzekeringen af te sluiten.

Een aanvullende verzekering is of schrikbarend duur als een klant de basisverzekering bij een ander heeft afgesloten of verzekeraars maken het onmogelijk er een af te sluiten. "Verzekeraars beperken de keuzevrijheid van mensen en ondermijnen de marktwerking'', constateert de Consumentenbond vandaag na onderzoek.

De zorgverzekeringen gingen een paar jaar geleden juist op de schop om meer marktwerking te creëren. De wet zegt dat Nederlanders in principe de mogelijkheid hebben de aanvullende verzekering voor onder meer de tandarts bij een andere verzekeraar af te sluiten als waar ze hun verplichte basisverzekering (voor noodzakelijke medische zorg) hebben ondergebracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.