Home

Achtergrond

Verkeerschaos in Parijs

Niet alleen in grote delen van Nederland, maar ook in de Franse hoofdstad Parijs heeft de eerste sneeuw van deze winter chaos in het verkeer veroorzaakt.

De problemen worden verergerd door een staking bij het regionale netwerk van treinen, RER. Een groot deel van de ringweg rond Parijs was donderdagochtend verstopt. Veel Fransen die in de hoofdstad moeten zijn, gebruiken de auto, omdat sinds ruim een week ongeveer de helft van de RER-treinen uitvalt. De machinisten eisen een hoger loon en betere arbeidsvoorwaarden. De onderhandelingen tussen de RER-directie en de vakbonden zijn in een impasse geraakt en de regering overweegt een bemiddelaar aan te stellen.

Talrijke werknemers die aan het eind van het jaar hun vrije dagen moeten opmaken, nemen vrij om de files te vermijden. Ook het vliegverkeer is door de sneeuwval getroffen. Op de luchthaven Charles de Gaulle zijn verscheidene vluchten geschrapt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.