Home

Achtergrond 2 reacties

Verkeerschaos door sneeuwval

Door sneeuw en gladheid is het vanochtend zeer druk op de weg. Om kwart over acht stond het verkeer over 620 kilometer vast.

Daarmee is het de drukste spits van het jaar. Ook het trein- en busverkeer kampt met problemen.

Rond Utrecht is het verkeer compleet vastgelopen. Op de A12, A27 en A28 staan files van tientallen kilometers. Het grootste probleem deed zich voor bij Nieuwerbrug, daar werden twee van de drie rijstroken afgesloten door een gekantelde vrachtwagen.

Rijkswaterstaat heeft in de nacht van woensdag op donderdag en donderdagochtend enkele honderden vrachtwagens ingezet om zout op de wegen te strooien. Ook heeft de dienst tientallen sneeuwschuivers ingezet op wegen sneeuwvrij te maken. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan na de spits de weg op te gaan.

De verkeersproblemen begonnen in Friesland. Daar gebeurden tientallen verkeersongelukken. Zeker vijfentwintig vrachtwagens raakten van de weg.

Het treinverkeer ondervindt ook flinke hinder van het winterse weer. Vooral in Zuid-Holland zijn door een combinatie van sneeuw en wind wissels vast komen te zitten. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen die kunnen oplopen tot een uur.

Tussen Leiden en Dordrecht en tussen Utrecht en Gouda rijden minder treinen. De extra reistijd bedraagt op die trajecten een halfuur tot drie kwartier. Tussen Rotterdam en Gouda en tussen Leiden en Alphen aan den Rijn kan de vertraging oplopen tot een uur.

Ook in Friesland moeten treinreizigers rekening houden met vertragingen van een halfuur tot een uur. Tussen Leeuwarden en Harlingen en tussen Leeuwarden en Stavoren rijden als gevolg van de barre weersomstandigheden minder treinen.

In de drie noordelijke provincies rijden geen bussen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gekke henkie

    1 vlokje sneeuw en alles staat vast.

  • no-profile-image

    gekke henkie

    de opwarming van de aarde is toch zo gek nog niet want dan hebben we tenminste geen files meer door sneeuw.

Of registreer je om te kunnen reageren.