Home

Achtergrond 2 reacties

Vereniging Best of Four stapt uit APO-paprikaplan

Telersvereniging Tradition treedt na de fusie met Westveg en Unistar/Brassica uit de ontwikkeling van de associatie voor producentenorganisaties (APO).

Dat laat de organisatie weten. Volgens Theo Tijssen, voorzitter van de werkgroep APO paprika, betekent dat niet dat de plannen voor de bundeling van de verkoop van paprika in een nieuwe coöperatie gevaar lopen. Die nieuwe coöperatie moet bij aanvang van het nieuwe seizoen de gebundelde verkoop overnemen van de afzonderlijke afzetorganisaties. Tijssen: "Telersvereniging Versdirect.nl heeft zich aangesloten bij de bundeling. We houden daardoor voldoende draagvlak. Ik zie geen probleem in de verdere ontwikkeling van de APO."

Telers van veiling ZON besloten ook tot deelname aan de APO paprika, ook Best Growers Benelux (BGB) besloot tot deelname. The Greenery en FresQ moeten nog besluiten over deelname, maar Tijssen verwacht dat de telers zullen instemmen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Paprikateler

    Gemiste kans!! Krachte moeten gebundeld worden! Dan toch de koude sanering maar afwachten??

  • no-profile-image

    Teun Tuinder

    Volgens mij is een krachtenbundeling niet noodzakelijk. Volgend jaar komt er nog 100 ha paprika bij. Dat geeft aan dat er nog ruimte genoeg is op de markt voor paprika.

Of registreer je om te kunnen reageren.