Home

Achtergrond

Verburg wil dieren zoveel mogelijk laten slachten

LNV-minister Gerda Verburg wil zoveel mogelijk drachtige, besmette geiten en schapen laten slachten.

LNV bekijkt de haken en ogen hieraan. Zo zou de wet het vervoer van (hoog)drachtige dieren verbieden, en moet op dat verbod dus een uitzondering komen. Daarnaast kleven er risico’s aan het vervoer van drachtige dieren: als zij onderweg (ver)werpen, komen veel Q-koortsbacteriën vrij.

Om die laatste reden wil Verburg zeer hoogdrachtige dieren op het bedrijf laten doden. Verder zijn maatregelen nodig om risico’s voor slachthuispersoneel te beperken, en moet nog gekeken worden of het vlees wel veilig is. "Ik denk nog niet aan destructie; dat is een station waar ik nog niet ben", zei Verburg in de Kamer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.