Home

Achtergrond 3 reacties

Verburg welkom in Parijs maar gaat niet

Minister Verburg is alsnog welkom bij een overleg morgen in Parijs tussen 22 Europese landbouwministers, maar ze gaat niet.

De Franse minister Bruno le Maire heeft Verburg alsnog uitgenodigd morgen aanwezig te zijn. Dat zei de minister vanochtend in een overleg in de Tweede Kamer, die vroeg waarom zij niet was uitgenodigd. Volgens SP-Kamerlid Polderman wordt Nederland geïsoleerd. De minister zal echter niet gaan omdat zij morgen in de Kamer overleg voert over de Q-koorts.

Verburg zei dat de bijeenkomst in Parijs een voortzetting is van een eerder overleg van de 22 lidstaten in Wenen over het zuivelbeleid. Zij verwacht dat de bijeenkomst morgen de laatste in deze samenstelling zal zijn.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jeroen van Maanen

  Nederland heeft als groot exporteur natuurlijk niks te maken met de buurlanden. Wij willen immers een aanbod gestuurde markt, melken maar... wat de vraag (en dus prijs) gaat worden zien we later wel! Buitenland maakt al lang de dienst uit, en das maar goed ook want daar zit nog verstand. Maar of de toekomst er voor nederland zo goed uit gaat zien??? Verburg geeft onze positie volledig uit handen, erger nog, ze schopt de buurlanden nog tegen de schenen ook!
  En de nederlandse melkveehouder... die laat het rustig gebeuren, heeft geen tijd want moet toch echt die tank volmelken!
  Word wakker mensen!

 • no-profile-image

  Westbrabander

  Niet naar Parijs, kan ze geen verkeerde dingen doen, beter zo.

 • no-profile-image

  geen boer

  tsja, Parijs gaat over de NL landbouw, Den Haag morgen over de "volksonrust" tgv de tendentieuze Zembla uitzending. Wat is nu het belangrijkst Gerda? Hou alsjeblieft aansluiting bij Europa, de NL landbouw heeft dat op diverse fronten nodig!! Ga naar Parijs, dat gezeur hier waait wel weer over, en de De Leeuw kan prima het woord voeren. Niet vervelend bedoeld maar wanneer uw FAO en VN dingetjes belangrijk zijn voor informeel lobbywerk, dan is dit het zeker! Er wordt natuurlijk niks beslist, maar hier wordt wel degelijk e.e.a. voorgekookt, waarschijnlijk veel belangrijker hierbij te zijn dan de officiele bijeenkomsten in de schijnwerpers.

Of registreer je om te kunnen reageren.