Home

Achtergrond 5 reacties

Verburg vraagt media om terughoudendheid

Ministers Gerda Verburg (LNV) en Ab Klink (Volksgezondheid) vragen media bij de ruiming in de geitenhouderij terughoudend te zijn.

Verburg vraagt media rekening te houden met de privacy en gevoelens van de geitenhouders. Dat staat in een brief die de ministers zondag hebben verzonden aan Arendo Joustra, voorzitter van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren.

Verburg doet haar verzoek nadat verscheidene geitenhouders haar en het ministerie van LNV hadden gevraagd haar invloed aan te wenden om media te weren van het bedrijf en uit de omgeving. Voor de geitenhouders is het "ingrijpend en aangrijpend' om te zien hoe een deel van hun dieren wordt geruimd, aldus de bewindsvrouw die er tegelijk op wijst dat zij heel goed beseft dat de media verslag doen van de maatregelen die worden genomen om de Q-koorts te bestrijden.

De minister benadrukt dat ze media "natuurlijk in geen enkel opzicht in hun vrijheid wil beknotten of sturen''. Ze wijst erop dat journalisten maandag bij de eerste ruiming van een bedrijf worden uitgenodigd. Voor die gelegenheid heeft de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) het geldende bezoekverbod op zodat een cameraploeg en een fotograaf opnamen kunnen maken in de stal waar de dieren worden geëuthanaseerd. De overige journalisten mogen het erf niet op en moeten vanaf de openbare weg hun werk doen. Vanwege de Q-koorts geldt al geruime tijd een bezoekverbod op besmette bedrijven.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Spotvogel, Herkauwer, Juvenalis, Wandelaar, Zwalker, ikzelf en talloze anderen vragen de media om als een BOK op een haverkist publicitair in Gerda's en Ab's nek te gaan hijgen. Om met dierenarts Plantema te spreken: Come on people. Hit them up, move them out!

 • no-profile-image

  fraanje MKZ Museum

  OPROEP VOOR DE GEITEN- Q-KOORTS RUIMERS

  Ga Sneeuw Ruimen i.p.v. Gezonden Geiten en laat je niet misbruiken door een Overheid die wanbeleid voert . Ook nu weer worden de Slachtoffers vervolgt en de Misdadigers zitten er warmpjes bij in Den Haag. Hoe lang moeten wij dit nog pikken?? Straks zijn de mensen aan de beurt om geruimd te worden . Laat u stem op 3 maart 2010 horen en kies niet meer op dit kabinet wat toch niet luistert naar haar achterban. De E.U zal nog vele Offers vragen van het eens zo rijken Nederland wat langzaam weg zakt in de Modder poel van Brussel.

  C.Fraanje
  MKZ Museum Kootwijkerbroek

 • no-profile-image

  boer

  Spotvogel en consorten zien niets liever dan dode dieren in een grijper. Ik dacht dat het dieren LIEFHEBBERS waren in plaats van dierenhaters.

 • no-profile-image

  boerin

  Heb vanmorgen de uitzending gezien bij het Journaal.
  Toch wel raar eigenlijk dat aan de ene kant van het hek de journalisten onbeschermd staan te praten over het te volgen beleid van de ruimingen.
  Aan de andere kant van het hek staan de mensen van VWA echter volledig in pakken incl. mondkapjes en mutsen gehuld om de geiten te scannen en vervolgens af te maken. Afstand tussen beide groepen: ca. 40mtr.
  Hoe besmettelijk is het dan nog eigenlijk???

 • no-profile-image

  boer brabant

  is de geitenhouder het hier mee eens ?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.