Home

Achtergrond

Verburg plant boom in Schilderswijk

Minister Gerda Verburg (Landbouw) trekt nog eens 3,8 miljoen euro uit voor een groene opknapbeurt van een aantal achterstandswijken in Den Haag, Alkmaar, Eindhoven, Groningen en Deventer.

Bewoners mogen meepraten over de plannen, maakte het ministerie van LNV vandaag bekend. Bijvoorbeeld in de Haagse Schilderwijk, waar het populaire Van der Vennepark helemaal opnieuw wordt ingericht. In Groningen worden (achter)tuinen van onder meer studentenhuizen en straten opgeknapt, en krijgt een school een groen speeldak.

Ook in Deventer is aan kinderen gedacht, waar voor hen een "natuurspeelplek'' komt. In de Alkmaarse wijk Overdie komt er zelfs een heuse avonturenheuvel met een vleermuiskelder en een ijsvogelwand. Op het Eindhovense Edisonplein wordt weer plek gemaakt voor bijzondere bomen.

De minister zal maandag met de betrokken gemeenten in Den Haag de overeenkomsten tekenen. Ze zal daarna met wethouder Rabin Baldewsingh en enkele wijkbewoners symbolisch een boom planten in het Van der Vennepark.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.