Home

Achtergrond 13 reacties

Verburg kijkt naar nieuwe Q-koortstest

Minister Gerda Verburg (LNV) gaat kijken of er snel tests kunnen komen waarmee dieren individueel kunnen worden gecontroleerd op Q-koorts.

De bewindsvrouw zei vandaag in de Tweede Kamer dat ze daar naar gaat kijken. "Er is toch al 3 miljoen uitgetrokken voor onderzoek en dit zou daar zomaar onder kunnen vallen.'' Maar ze hield de Kamer ook voor, dat er nu nog geen andere tests beschikbaar zijn om onderscheid te kunnen maken tussen besmette en niet-besmette dieren. Bedrijven worden besmet verklaard op basis van controle van de melktank, waarin de melk van alle dieren op het bedrijf wordt verzameld.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Gedekte lammeren geven nog geen melk maar het lijkt mij dat de duurmelkers wel via een melktest getest kunnen worden zodat bedrijven wel weer vrij kunnen worden. Sneltests zou de ideale oplossing zijn . Het meest diervriendelijke en vrije bedrijven creeeren die weer verder kunnen. Maak vaart verburg

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Prachtig gezegd Herkauwer: EEN KABINET DAT MARSKRAAMT MET NORMEN EN WAARDEN! Daar worden die straks onterecht geruimde geiten niet meer levend mee en zullen de bewust kapot gemaakte geitenhouders een heel stuk van hun leven door gaan missen! Dat je er als bestuurder nog rustig mee kunt slapen!!! Kabinet, vraag het me en ik geef het antwoord: dit is ondubbelzinnig Verlies -Verlies en dus bestuurlijk een reden om tot zelfruiming over te gaan. Enough is enough!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Het is inderdaad volkomen onterecht om dierenartsen hiervan de schuld te geven. Want iedere waarachtige veterinair draagt het leven juist een warm hart toe en zal er nooit toe overgaan om dieren volstrekt onnodig te doden. Het blok waarvoor deze harteloze koudbloedige minister de Nederlandse veeartsen heeft gezet is dan ook al nét zovér beneden ieder beschavingspeil als het verworden denken en satanische handelen van "haar" CDA in deze absoluut normloze tijden. Nét zoals "haar" LNV de Q-koortskiem vier jaar geleden de vrije ruimte heeft gegeven om ervoor te zorgen, dat er weer eens een sector ijskoud gesnaneerd zou kunnen worden. Voordat er geruimd wordt zou ik als sector én als verzamelde Nederlandse veehouders (want dit kan élke sector treffen) voor de rechter eisen dat er éérst een zeer grondig en onafhankelijk onderzoek wordt ingesteld naar alles wat er zich afgelopen vier jaar rond de Q-koorts heeft afgespeeld. Want op deze manier leven we dus inderdaad in een BANALENREPUBLIEK!

 • no-profile-image

  de Boer

  Mark: het is iets te gemakkelijk om dierenartsen zwart te maken. Zij gaven juist aan dat zij dit niet wilden. Het zou alleen gaan om drachtige geiten. Nooit geweten dat er ook al drachtige bokken zijn, want die worden ook geruimd nu. Als vaccin op tijd voorradig was geweest, hadden die dieren behandeld kunnen worden.Ook niet waar, want ook ingeënte dieren worden geruimd. Inderdaad ons Gerda is goed in schoonvegen van haar straatje,maar liegt en bedriegt alles bij elkaar om de koude sanering door te zetten.

 • no-profile-image

  moniquevos@t-online.de

  Ik heb net te horen gekregen dat alle geiten van de mensen die onze boerderij in Barneveld hebben gekocht geruimd gaan worden. Ik ben er echt he-le-maal naar van. <> Er is daar al zoveel gebeurd (MKZ 2002, ruimingen vogelpest.....) Hun geiten zijn ingeënt. Als je ervan uitgaat dat op bedrijven waar de dieren ingeënt zijn tegen de ziekte alleen de zieke dieren gedood zullen worden en de ministerie van LNV besluit dan toch om ook alle drachtige geiten die ingeënt zijn te ruimen........

 • no-profile-image

  Mark

  Stille nacht, heilige nacht, dieren gedood om prachtige dracht, heilige eurootjes veilig gesteld, christelijke partijen zeer welgesteld, blaten nu zelf in koor, we gaan op de oude voet door.

  Stille nacht, heilige nacht, Dierenarts, lang verwacht, met spuit in de hand om het werk clean te doen, massaal te doden voor ons aller poen, christenen looft allen de heer, we doen het een volgend keer weer.

 • no-profile-image

  greetje

  Ik heb geen woorden voor de moordlust van Verburg en haar ambtenaren. Het is hier echt een bananenrepubliek waar Respect voor het Leven er niet meer toe doet. Wat een smerig vuilnisvat is dat CDA toch!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Monique, waar ligt die boerderij precies? Wellicht richting A1-Harselaar/Voorthuizen? Er is daar afgelopen tien jaar al zoveel geruimd en dit past daar naadloos in, denk ik. Voor mij is duidelijk dat er heel vuile spelletjes gespeeld worden en daarvan moet de onderste steen boven komen. Veel sterkte en ik hoor graag van je.

 • no-profile-image

  Elshoff

  mensen... mensen......
  laten we toch bij het probleem blijven en niet al die onzin uitkramen. daar schieten we niets mee op. denken jullie nu echt dat de geitenhouders niet om hun dieren geven? natuurlijk wel, als je niet van dieren houd kun je er niet mee werken.
  de geitenhouders en hun gezinnen zijn echt kapot van de maatregelen en ik kan het weten, want wij horen er ook bij.
  En de reactie van Schepers klopt, lees dat maar eens na.
  Ik wens alle getroffen mensen heel veel sterkte en wijsheid in deze moeilijke tijd
  Inge

 • no-profile-image

  Schepers

  Er is dus wel een test voor individueel dier, bij individueel melktest kan er 1 of 2 tussen door glippen, maar de bedrijven minder als 50 dieren glippen er allemaal tussen door. Dus waar zijn we mee bezig, een bedrijf met 800 melkgeiten, met 2 besmette dieren wordt helemaal geruimd en krijgt een bord van besmet gebied, een bedrijf met 40 melkgeiten(schapen) met 35 besmette dieren is geen gevaar voor de volksgezondheid en wordt niet geruimd. Dus die 2 die er eventueel tussendoor zou glippen staat in geen enkele verhouding tot die 35 die blijven lopen. Kunt u het nog volgen, waar zijn we mee bezig, ik hoop dat er dan ook veel tegenstand is tegen die onterechte ruimingen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Duidelijk weergegeven beste heer Schepers. Het is klip en klaar dat LNV maar wat aan rotzooit om het parlement, de regering en de bevolking in de waan te brengen dat er écht structureel wat aan en tegen de Q-koorts gedaan wordt. Maar het gaat LNV er alleen maar om de sector ijskoud en keihard te saneren en ruimte te maken voor andere bedrijvigheden die voor het agri-industriële complex profijtelijker zijn dan die geitenhouderijen. Dat speelde ook bij voorgaande zogenaamd epidemische veterinaire uitbraken en is ook nu weer het geval. Een grof schandaal: zéker onder een kabinet dat marskraamt met Normen en Waarden!

 • no-profile-image

  boerin

  Is het dan niet mogelijk om melk van individuele geiten te testen?

 • no-profile-image

  Mark

  Dik gesubsidieerde bedrijven die voor schaalvergroting hebben gekozen met vette steun van de christelijke partijen. Ze hebben allen het welzijn van dieren onderaan gezet omdat bijv. volgens de SGP de mens boven het dier staat. Dus omdat een aantal mannen door de eeuwen heen hun interpretatie van een boek hebben opgelegd aan miljoenen mensen mogen we dus deze hel voor dieren accepteren? Diepe minachting voel ik voor de lieden die met schone praat nog steeds alleen aan de eurootjes denken en de zieligheid van de fokkers en volkomen voorbij gaan aan het ultieme misbruik van moeder aarde in de vorm van het doden van gezonde drachtige dieren. Dieper kan de mens niet zinken. Met geen bijbelverhaal en de interpretatie ervan door mannen in zwart pak valt dit recht te praten. De mens is hiermee dieper gezonken dan ooit. Het CDA liet na om tijdig in te grijpen. Deze inmens grote schande rust op deze partij! br.. en nog Kerst durven vieren en nog durven bidden? Wat een ellendig soort hypocritie op dit stukje aarde.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.