Home

Achtergrond

Veel winnaars op Kerstkeuring

De KAVB kerstkeuring was een groot succes.

Pascal Berbée pakte royaal uit met een zeer grote collectie Hippeastrum op vaas. Hij kreeg voor de gehele inzending een Gouden Medaille toegekend van de commissie voor nomenclatuur. De stralend witte 'Lumiére' scoorde 9,50 punten, terwijl 'Victoria', 'Fledermaus' en 'Stardust' 9,30 punten behaalden.

Fa. G. van Staalduinen trok met Hippeastrum op pot de aandacht. Zowel de witte 'Matterhorn' als de gestreepte 'Ambiance' behaalden 8,90 punten. Jan Barnhoorn voegde aan het Hippeastrumsortiment nog de kleinbloemige 'Baby Doll' en 'Little Star' toe, met kleine boldiameter in combinatie met de grote hoeveelheid bloemen.

Nord Lommerse/N.J.J. de Wit showde een collectie hyacinten, waarbij 'Atlantic' 9 punten scoorde. Orientalis liet de nieuwe lichtblauwe hyacint 'Avignon' zien die 9,1 punten kreeg en Van Kampen scoorde 9,20 punten met zijn zaailing 9707-1. Ook Markglory was van de partij met twee zaailingen, waaronder de tweekleurige 'Bright Eyes' C.G. v.d. Berg & Zn wist bij de multiflora’s 9 punten te verwerven met de lichtblauwe 'Anastasia'.C.S. Weijers & Zn uit Hillegom liet een collectie tazetta narcissen zien en met 'Inbal' scoorden zij de meeste punten namelijk 9,10.

Bij de lelies maakte Mak Beeding indruk met drie vazen oriëntaals: 'Lake Carey', 'Bacardi' en 'Robin van Galen' die respectievelijk 9,5, 9,45 en 9,40 punten kregen. Liliande wist 9,25 punten te verwerven met 'Legend' en World Breeding 9,20 punten met 'Red Empire'. Bij de snijtulpen op pot wist Tuliko CV 9,10 punten te verwerven, op de voet gevolgd door 'Ferrari' en de tweekleurige 'Christmas Gift' van respectievelijk C.W. v.d. Salm en Verschoor, beide met 9 punten.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.