Home

Achtergrond 5 reacties

"Veel verdriet bij bezoekers kinderboerderij"

Veel bezoekers van kinderboerderijen zullen zeer veel emoties hebben als geiten en schapen moeten worden afgemaakt.

Woordvoerder Jan Swinkels van de Stichting Kinderboerderijen Nederland heeft dat vandaag gezegd. Hij kent nog niet alle details van de plannen van de regering, maar hij verwacht dat ook dieren van de kinderboerderijen eraan zullen moeten geloven. "Voor ons is het belangrijk dat we de rust bewaren en dat we de wet uitvoeren'', zegt Swinkels.

Geiten en (in mindere mate) schapen die een bepaalde bacterie bij zich dragen, kunnen mensen besmetten met de Q-koorts, een aandoening die ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid van mensen. "Na de ruimingen bij de varkenspest zeiden we: 'dit nooit meer''', zegt Swinkels. "Maar ja, als mensen gevaar lopen, moet je wel.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  r.veenstra

  Q koorts het komt bij allerlei soorten dieren voor ook bij ratten en noem maar op andere soorten,je kunt het overal oplopen.Ook in het wild en de natuur. Ik heb gelezen dat je de besmetting al 10 jaar voordien kunt hebben opgelopen. Op naar de rechter en alle resterende geiten enten voor het voorjaar. Dierenartsen weten er alles van.Op 16 miljoen mensen lopen er 2000 een besmetting op en de slachtoffers ten spijt overlijden er 11. Hoeveel % is dat? Rechtvaardigd dit het feit om de gezonde dieren te ruimen?! Net als met de m-griep. Daarvoor werden in het buitenland varkens doodgeslagen. Bij gewone griep komen ieder jaar honderden mensen om daar hoort de bevolking niets van. De mens is een schande voor de schepping.

 • no-profile-image

  IK heb toch gelezen: drachtige dieren op besmette bedrijven? Zijn die kinderboerderijen besmet?

 • no-profile-image

  Nico Verduin

  Er is op dit moment geen maatregel aangepast voor de groepen naast melkgeiten en melkschapen op bedrijven met meer dan 50 dieren. Dus even rust in de tent en laten we met zijn allen zorgen voor een zo efficient mogelijke vaccinatie tegen Q-koorts. Voor aanvullende info kunt u altijd bij ons van de LTO-vakgroepen terecht.

 • no-profile-image

  klein klein

  Een schande om dieren van kinderboerderijen te ruimen. de hele zomer zijn kinderen naar de dieren komen kijken, toen was er blijkbaar geen gevaar en nu is er een hondsdolle minister van landbouw en nu moet alles dood. Is deze minister van het CDA??? Verschrikkelijke partij. wie nog op deze parij stemt, stemt op de dood in de natuur.

 • no-profile-image

  vee

  als alle besmette dierern moeten worden geruimd dan vallen daar ook inderdaad alle besmette dieren onder ook al staan ze op een kinderboerderij.
  gewoon helder en duidelijk

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.