Home

Achtergrond

Veel extra's voor Voedselbank

Veel voedselbanken in het land kunnen in de decembermaand extraatjes uitdelen aan hun klanten om de feestdagen een beetje aangenamer te maken.

De liefdadigheidsorganisatie in Rotterdam krijgt zelfs zoveel aanbiedingen dat ze enkele gulle gevers hebben moeten weigeren. "Anders hadden we een aparte kerstpakkettenbank moeten oprichten met extra vrijwilligers'', zegt Clara Sies van de Voedselbank in de Maasstad.

De 2800 gezinnen in Rotterdam en omgeving krijgen deze maand allemaal een speciale cadeautas mee. Daarin zitten onder meer kerstballen, kaarsen, een pakketje kaarten of een warme fleecemuts. Een mevrouw heeft zelfs speciaal kerstkaarten gemaakt, compleet met envelop en postzegel zodat de klanten van de Voedselbank ook eens iets kunnen versturen.

Ook in Amsterdam krijgt de Voedselbank veel toegestopt. Zo heeft KLM duizend pakketten samengesteld met basisproducten waar momenteel een tekort aan is, zoals pasta, rijst en zuivelproducten. "Onze 950 gezinnen zitten niet te wachten op ganzenleverpaté'', zegt Ellie Goemans, eind-coördinator van de Voedselbank Amsterdam. Diverse bedrijven hebben de afgelopen tijd iets gedoneerd aan de liefdadigheidsorganisatie. Zo hebben ABN Amro en Royal Bank of Scotland honderden cadeautjes gekocht voor de kinderen van de Voedselbank en heeft L'Oreal vijf dure haarproducten per gezin beschikbaar gesteld. "We zeggen niet gauw nee. We verwijzen kleinere partijen vaak door naar een van onze elf uitgiftepunten'', aldus Goemans.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.