Home

Achtergrond

Veel doden door winterweer VS

Als gevolg van het plotselinge barre winterweer zijn in de Verenigde Staten al zeker zestien doden gevallen, de meeste van hen door ongelukken op gladde wegen.

Dit hebben Amerikaanse media vandaag gemeld. Vooral de staten Kansas en Montana zijn getroffen door sneeuwstormen. Veel automobilisten zaten urenlang vast in hun voertuigen. Op sommige plekken ligt de sneeuw een meter hoog. Een aantal scholen is gesloten. Amerikaanse vliegvelden moesten honderden vluchten schrappen.

In de zuidwestelijke staat Arizona zijn zeker vijfentwintig elandjagers vast komen te zitten door zware sneeuwval. Lokale autoriteiten zijn hard op zoek naar de mannen en hebben beloofd "niemand te laten sterven''. De autoriteiten hebben meerdere telefoontjes gekregen van enkele jagers zelf en van familieleden die zich zorgen maken over geliefden die maar niet terugkomen. "Sommige jagers zijn oké, anderen moeten onmiddellijk worden weggehaald'', aldus een lokale functionaris. Een aantal jagers bevindt zich in zeer afgelegen gebieden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.