Home

Achtergrond

Varkensvleesproductie VS hoger dan 2008

De Amerikaanse productie van varkensvlees lag in november van dit jaar 2 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder.

In totaal werd ruim 870 miljoen kilo varkensvlees geproduceerd. Het aantal slachtingen steeg met 1 procent tot 9,46 miljoen varkens, wat betekent dat het gemiddelde slachtgewicht iets gestegen is.

De stijging is opmerkelijk, gezien de slechte marktsituatie in de Verenigde Staten. Varkenshouders lijden grote verliezen en in het afgelopen jaar is daarom regelmatig opgeroepen om de productie te beperken. De overheid heeft daarvoor inmiddels verschillende keren geld uitgetrokken. Toch lijkt dit nog maar weinig effect te hebben, gezien het aantal slachtingen in november. Over het hele jaar ligt de productie wel iets lager dan in 2008, een verschil van 1 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.