Home

Achtergrond 1 reactie

Van der Donk: Ingrijpend maar onvermijdelijk

De Brabantse Commissaris van de Koningin Wim van der Donk zegt dat het besluit om dieren te ruimen "zeer ingrijpend maar onvermijdelijk is."

"De maatregelen treffen de boeren en hun families hard." De provincie vindt dat de ruiming zorgvuldig moet gebeuren en dat er nazorg moet zijn voor de betrokkenen.

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde reageert teleurgesteld op het besluit van minister Verburg om alle drachtige geiten op verdachte en besmette geitenbedrijven te ruimen.

Voorzitter Ludo Hellebrekers egt wel begrip te hebben voor het besluit. De bezwaren van de dierenartsenorganisatie zijn vooral van ethische aard: door de maatregel worden ook gezonde drachtige dieren gedood.

Hellebrekers vindt dat dierenartsen vrij moeten zijn in hun besluit om mee te werken aan de uitvoering van de maatregel.

De GGD-West Brabant wilde gisteren nog niet reageren op de getroffen maatregelen. De artsen worden donderdag (vandaag) nader geïnformeerd.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan van de Ven

    In 2008 is bij ons bedrijf Q koorts vastgesteld bij de melkgeiten. Vervolgens hebben we er alles aan gedaan om de infectiedruk te verlagen. We hebben zo snel als kon gevaccineerd, ook drachtige dieren wat eigenlijk niet mocht! Nu zijn we bijna vrij; soms positief in de tankmelk, een andere keer negatief. Het komt er op neer dat enkele positieve dieren ervoor kunnen zorgen dat 350 jonge en 85 oude drachtige dieren (bewust minder aangedekt) gedood moeten worden en de rest van de jonge en oude geiten niet meer gedekt mag worden als wij vandaag weer een positieve uitslag krijgen. Dit omdat de politiek momenteel wil dat wij absoluut vrij zijn van Q koorts terwijl het tot op de dam in Amsterdam in het milieu zit. STOPT AUB DEZE ONNODIGE ACTIE EN GA MET MAATWERK AAN DE GANG!
    VACCINATIE WERKT!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.