Home

Achtergrond

VWA: blijf waakzaam bij Aziatische kruiden

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) waarschuwt voor een aantal traditionele Aziatische kruidenpreparaten.

Uit onderzoek van 78 producten dat de dienst het afgelopen jaar deed, blijkt dat nog steeds traditionele Aziatische kruidenpreparaten verkocht worden die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. De VWA liet dat vandaag weten.

In 2008 onderzocht de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) 78 producten. Zestig daarvan bevatten lood, kwik of arseen. Bij vier van deze producten wordt de veiligheidsnorm overschreden, als men de gebruiksaanwijzingen op de verpakking volgt.

Het preparaat Tian Wan Ba Xin Wan overschreed zelfs driehonderdmaal de veiligheidsnorm voor kwik. Consumenten kunnen op de VWA-website een lijst met de namen van onveilige kruidenpreparaten zien. De VWA heeft die producten uit de handel gehaald. De VWA raadt mensen af kruidenpreparaten te kopen in het land van herkomst of via internet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.