Home

Achtergrond 6 reacties

VVD zet mes in EU-budget

De VVD zet het mes diep in het landbouwbudget van de EU.

Dat staat in het plan "’Betere EU voor half geld’" van de Tweede-Kamerfractie en de VVD-delegatie in het Europees Parlement.

De VVD wil het totale EU-budget terugbrengen van €141 miljard (begroting 2010) naar €68 miljard. Dat wordt onder andere mogelijk door het landbudget van €43 miljard in 2010 terug te brengen naar €18 miljoen. Voor plattelands- en landbouwbeleid moeten de lidstaten zelf meer geld uittrekken, vindt de VVD.

VVD-landbouwwoordvoerder Janneke Snijder reageerde vanochtend tamelijk laconiek op deze ingreep, toen CDA-Kamerlid Atsma haar daarmee confronteerde. Volgens Snijder gaan de bezuinigingen pas na 2013 in en was al lang duidelijk dat die er aan zitten te komen. Op Atsma's verzoek zal ook minister Verburg op het bezuinigingsvoorstel van de VVD reageren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  altijd weer

  Han jij zegt ;Krijgen die boeren dan niks meer " de enigste sector die echt profiteerd van Brussel dat is de melkveehouderij zij krijgen gem 30000 euro per bedrijf de rest krijgt 3x niks dit als correctie op jou maar het word tijd dat de bezem er door gaat zoals de VVD wil het kost de belastingbetaler veel te veel op deze manier

 • no-profile-image

  jan

  @altijd weer,ik dacht dat de akkerbouw via avebe ook geld uit Brussel kreeg

 • no-profile-image

  gert

  Dan ook ontwikkelingshulp ,geld dat bij de verkeerde doelgroep terecht komt ,bij dictators en corrupte ambtenaren

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Laten die vvd'ers maar eerst het mes in eigen inkomen zetten, voordat ze iets over andermans inkomen kakelen.

 • no-profile-image

  Han

  Geldt deze korting alleen op de uitgaven die de boeren ten deel vallen? Of verdwijnt dor deze bezuiniging ook een groot deel zo niet alle buraucratie. Krijgen de boeren niets meer, is het verdeel en controle apparaar ook overbodig lijkt me. Als dit lukt, dan ken ik nog meer departementen waar de bezuinigd kan worden.

 • no-profile-image

  meulendijks

  denken ze nu nog dat het bij de boeren niet op kan. ze geloven dat we onze lieve heer zijn met de broden en vissen die zich om niet vermeerderen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.