Home

Achtergrond

VS stimuleert biobrandstoffen

De regering van de Verenigde Staten  trekt 564 miljoen dollar (381 miljoen euro) uit voor het stimuleren van biobrandstoffen.

De overheid heeft 19 projecten uitgekozen in vijftien staten die op financiële steun kunnen rekenen.

De projecten richten zich op de productie van biobrandstoffen uit biomassa, heeft het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) bekendgemaakt. Het geld is afkomstig uit de fondsen die de Amerikaanse overheid begin dit jaar heeft vrijgemaakt om de economie te stimuleren.

De overheid stelt als voorwaarde dat alleen biomassa wordt gebruikt dat ongeschikt is als voedingsmiddel. Eén van de projecten gaat algen produceren, die worden verwerkt tot biodiesel. Een ander project verwerkt bijproducten uit de suikerindustrie.

Of registreer je om te kunnen reageren.