Home

Achtergrond

Unilever stopt met spaarbank

Levensmiddelenconcern Unilever stopt met zijn spaarbank Unilever Beleggingsbank (UBB).

De bank is financieel gezond, stelde Unilever, maar voor een dergelijke kleine bank is het lastig aan de steeds strengere eisen van de financiële toezichthouders te voldoen.

"We stoppen met het oog op de toekomst, omdat het geen kernactiviteit van Unilever is en de regels steeds strenger worden'', aldus een woordvoerder. De activiteiten worden in de loop van 2010 afgebouwd.

Unilever liet weten dat de tegoeden van de elfduizend rekeninghouders geen gevaar lopen. "Unilever staat garant voor alle aan UBB toevertrouwde middelen'', aldus het bedrijf in een persbericht. "Medewerkers kunnen zelf aangeven naar welke bank zij het geld overgemaakt willen hebben.'' Spaarloonregelingen gaan collectief over naar een andere nog onbekende partij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.