Home

Achtergrond

Unilever

Unilever is in 1930 ontstaan uit het samengaan van het Engelse bedrijf Lever Brothers Limited en het Nederlandse bedrijf Margarine Unie.

De multinational is naast voedingsmiddelen gericht op producten voor persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen. Unilever kent een duale structuur met een hoofdkantoor op twee locaties: een in Rotterdam (Unilever N.V.) en één in Londen (Unilever PLC).

De divisie Voedingsmiddelen is opgedeeld in Culinaire Producten en Dressings, Spreads en Bak- & Braadproducten, Dranken en IJs en Diepvriesproducten. Het onderdeel Unilever Foodsolutions (foodservicebedrijf) behoort eveneens tot de divisie Voedingsmiddelen.

Op alle bedrijfsonderdelen in de voedingsgroep heeft Unilever sterke merken. Dertien van de circa 400 Unilever-merken - in de eerste jaren van 2000 sterk in aantal teruggebracht - hebben een omzet van meer dan 1 miljard euro op jaarbasis.

Knorr is het grootste voedingsmerk. Unilever is 's werelds grootste ijsproducent (Ola, Ben & Jerry's). Bij de culinaire producten is Unilever met onder meer Bertoli en Calvé actief, bij de bak- & braadproducten met Becel en Blue Band. Belangrijk in Nederland is ook Unox.

Unilever viste in 2009 achter het net bij de overnamestrijd rondom het sojabedrijf Alpro - Dean Foods ging daar mee aan de haal. Het kocht in 2010 wel de divisie persoonlijke verzorging van Sara Lee en probeerde Alberto Calver te kopen.

Financieel

In 2009 bedroeg de omzet van Unilever wereldwijd 39,8 miljard euro. De netto winst van het Brits-Nederlandse concern daalde 1,6 miljard naar kwam uit op bijna 3,7 miljard euro. Het resultaat trok in de loop van 2010 weer aan.

Adres

Unilever NV
Weena 455
3013 AL Rotterdam

Website

Unilever

Beurskoers Unilever

Volg de actuele ontwikkeling van Unilever op de beurs in Amsterdam.

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.