Home

Achtergrond

Uitstel overeenkomst kassengebied Steenbergen

De provincie Noord-Brabant geeft de gemeenteraad van Steenbergen meer tijd en informatie om een definitief besluit te nemen over de komst van een groot kassengebied naast de suikerfabriek in Dinteloord.

Commissaris van de Koningin Wim van de Donk heeft dat vandaag besloten vanwege een dreigende politieke crisis in Steenbergen.

Tussen de Steenbergse raad en het college is onmin ontstaan over het plan voor een kassengebied van meer dan 200 hectare. Volgens een provinciewoordvoerder stond de positie van burgemeester Jan Hoogendoorn en zijn wethouders ter discussie.

Van de Donk heeft besloten een onderzoek naar de gang van zaken te doen, vanwege interpretatieverschillen over de intentieverklaring die gemeente en provincie eind november hebben ondertekend. De deadline van 15 januari die de provincie Steenbergen had opgelegd voor het besluit, is voor onbepaalde tijd opgeschort.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.