Home

Achtergrond

Tweede vaccinatieronde van start

De meeste GGD-regio's in Nederland beginnen maandag aan de tweede vaccinatieronde tegen de Mexicaanse griep.

Om alle 1 miljoen mensen die daar in deze campagne voor in aanmerking komen, te vaccineren, wordt ook dinsdag nog geprikt. In sommige regio's wordt de hele week door geprikt.

Het gaat in totaal om 830.000 kinderen vanaf zes maanden tot en met vier jaar en bijna 200.000 huisgenoten van baby's van nul tot en met vijf maanden. De andere risicogroepen, zoals mensen met long- en hartaandoeningen, ouderen en zwangere vrouwen, krijgen een oproep via de huisarts. Zorgpersoneel wordt voor een tweede keer op de werkplek gevaccineerd.

Tijdens de eerste ronde in november kwam uiteindelijk 72 procent opdagen. Dat is iets minder dan de 75 procent van de opgeroepen mensen die zich normaal tegen een seizoensgriep laten inenten. Toch reageerde de GGD eerder tevreden over het percentage dat gehoor had gegeven aan de oproep.

Ouders met zieke kinderen kunnen via een telefoonnummer op de oproepkaart een nieuwe afspraak maken. Zij worden dan diezelfde week alsnog geprikt. Het gaat om mensen met koorts boven de 38 graden Celsius. Wie 'gewoon' verkouden is, mag wel komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.