Home

Achtergrond

Tweede ronde griepprik bijna ten einde

De tweede prikweek tegen de Mexicaanse griep nadert haar eind.

Zaterdag zijn de laatste drie priklocaties op Urk en in Drenthe aan de beurt. Op vrijdag, de voorlaatste prikdag, merkte de GGD op verschillende plaatsen in het land dat de opkomst net als eerder deze week lager lag dan tijdens de eerste prikronde.

Zo ligt de opkomst in het gebied van de GGD Gelre-IJssel ongeveer 10 procent lager dan tijdens de eerste prikronde. "We verwachten vandaag uit te komen op ruim 60 procent'', zei een GGD-voorlichtster. Negatieve uitschieter is de gemeente Nunspeet met een opkomst van 40 procent. De gemeente telt een grote reformatorische achterban. "We houden er rekening mee dat veel inwoners uit geloofsovertuiging geen prik hebben gehaald'', aldus de zegsvrouw.

Deze week zijn ruim 1 miljoen kinderen tussen de zes maanden en vijf jaar en huisgenoten van jonge baby's opgeroepen zich te laten vaccineren tegen de Mexicaanse griep. Zij krijgen het vaccin in twee prikrondes toegediend. De eerste ronde had eind november plaats. Mensen die een prik hebben gemist, kunnen in januari nog terecht tijdens een extra prikronde die de GGD heeft ingelast.

In Friesland merkte de GGD de afgelopen twee dagen dat mensen vanwege de hevige sneeuwval afzagen van een gang naar de prikpost. "Veel mensen hebben de vaccinatie gemist door het slechte weer. Zij kunnen de prik in de week van 11 januari alsnog halen'' zei een woordvoerster van GGD Fryslan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.