Home

Achtergrond

Tulpenprijs flink onderuit

De tulpen zijn in de afgelopen week op de bloemenveilingen flink in prijs onderuit gegaan.

De aanvoer noteerde een explosieve groei tot bijna 16 miljoen stuks en dat was een stijging van ruim 50 procent ten opzichte van een week eerder.

De gemiddelde prijs ging dan ook in een aantal gevallen fors onderuit. De 13 cent gemiddeld en mooie partijen die tegen de 40 cent opbrachten, houden dan ook in dat er ook volop tulpen voor soms ruim onder de tien cent van eigenaar verwisselden.

Ten opzichte van vorig seizoen is het contrast groot. Er stond 25 procent minder tulpen en de prijzen kwamen 5 cent lager uit. Daarmee ligt de aanvoer en de prijsvorming overigens wel op een vergelijkbaar niveau als twee seizoenen geleden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.