Home

Achtergrond 1 reactie

Treinverkeer ontregeld door sneeuw

Het treinverkeer ondervindt donderdagochtend flinke hinder van het winterse weer.

Vooral in Zuid-Holland zijn door een combinatie van sneeuw en wind wissels vast komen te zitten. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen die kunnen oplopen tot een uur. Dat meldde een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail.

Tussen Leiden en Dordrecht en tussen Utrecht en Gouda rijden minder treinen. De extra reistijd bedraagt op die trajecten een halfuur tot drie kwartier. Tussen Rotterdam en Gouda en tussen Leiden en Alphen aan den Rijn kan de vertraging oplopen tot een uur.

Ook in Friesland moeten treinreizigers rekening houden met vertragingen van een halfuur tot een uur. Tussen Leeuwarden en Harlingen en tussen Leeuwarden en Stavoren rijden als gevolg van de barre weersomstandigheden minder treinen.

Ook het busvervoer lijdt onder het winterweer. In Groningen, Friesland en Drenthe rijden volgens de website 9292ov.nl helemaal geen bussen. In de rest van het land rijden veel bussen met vertraging.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    't Is somber gesteld met de opwarming van de aarde.

Of registreer je om te kunnen reageren.