Home

Achtergrond

Topdrukte webwinkels door winterweer

Nederlanders bestellen vanwege het winterse weer hun kerstinkopen massaal vanuit huis.

Webwinkels hebben de afgelopen dagen veel meer verkocht dan verwacht.

"Wij verwachten dat internetwinkels een 40 procent hogere omzet halen dan een jaar geleden in deze periode'', zei directeur Wijnand Jongen van belangenorganisatie Thuiswinkel.org.

Hiermee ligt de omzetstijging ruim boven de trend: de stijgende populariteit van internetwinkels. In 2009 ligt de totale omzetgroei ten opzichte van 2008 rond 20 tot 25 procent, verwacht Thuiswinkel.org.

Internetwinkel Bol.com liet weten maandag twee keer zo veel te hebben verkocht dan een jaar geleden op dezelfde dag. Coolblue, het bedrijf achter 53 webshops waaronder PDAshop.nl en Laptopshop.nl, verwacht 30 procent meer bestellingen dan vorig jaar rond de kerstperiode.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.