Home

Achtergrond

Tönnies breidt verwerking ongecastreerde beren uit

Vleesconcern Tönnies is van plan de verwerking van ongecastreerde beren uit te breiden.

Momenteel slacht het Duitse bedrijf per dag rond de 700 van de bedoelde dieren van zowel Duitse als Nederlandse leveranciers. Nieuwe leveranciers zijn inmiddels welkom, zo meldt Tönnies-directielid Wilhelm Jäger tegenover Agra-Europe.

Tönnies begon twee jaar geleden bij wijze van proef met de berenverwerking in reactie op de discussie over biggencastratie en de als gevolg daarvan in Nederland ingevoerde verdovingsplicht. Op de Duitse thuismarkt is een door certificeringsorganisatie QS bewaakt convenant gesloten dat voorziet in toediening van pijnstillende middelen na de castratie.

Tevens wordt in de branche gewerkt aan de ontwikkeling van een electronisch geurdetectieapparaat met behulp waarvan castratie op den duur helemaal kan worden afgeschaft. De verwachting is dat deze elektronische neus nog tot 2011 op zich laat wachten. Op dit moment werkt Tönnies daarom met handmatige detectie van berengeur.

Of registreer je om te kunnen reageren.