Home

Achtergrond

Tientallen doden door winterkou Oost-Europa

Het barre winterweer heeft in Oost-Europa aan tientallen mensen het leven gekost.

Alleen al in Polen vielen de afgelopen drie dagen zeker 42 doden, meldde de Poolse politie maandag. De meeste slachtoffers waren dakloze en dronken mannen die in de ijzige kou hun roes uitsliepen en bevroren. De politie probeert zwervers en daklozen tegen de kou te beschermen door ze onder te brengen in tijdelijke opvangcentra.

In Roemenië zijn tot nu toe zeker elf mensen om het leven gekomen door de winterkou. Dat meldde het Roemeense ministerie van Gezondheid maandag. Bij temperaturen van rond de 20 graden onder nul stierven mensen door onderkoeling. De slachtoffers, net als in Polen vaak daklozen en zwervers, vielen verspreid over het land.

In buurland Bulgarije kwamen maandag zeker drie mensen om het leven in het verkeer, bij ongelukken als gevolg van het winterweer met ijs en sneeuw. Bijna honderd plaatsen in het land kwamen zonder stroom te zitten doordat elektriciteitskabels kapot gingen door de vrieskou.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.