Home

Achtergrond

Thieme wil jachtverbod vanwege winterweer

Nu er volop sneeuw ligt, moet minister Gerda Verburg (LNV) een tijdelijk jachtverbod afkondigen.

Dat vindt de Partij voor de Dieren (PvdD). De partij vraagt nog voor het einde van dit jaar een reactie op vandaag gestelde vragen. Tweede Kamerlid Marianne Thieme houdt de minister voor dat ook dieren te lijden hebben onder de extreme sneeuwval. Ze hebben het volgens haar zo al zwaar genoeg; vandaar dat ze tijdelijk een jachtverbod wil. Thieme hoopt in elk geval dat de bewindsvrouw bij de provincies aandringt op een staakt-het-vuren zolang het extreme weer aanhoudt.

Het PvdD-Kamerlid stelt dat de dieren nu onvoldoende voedsel kunnen vinden in de vrije natuur en hun schuwheid laten varen om aan voedsel te komen. Ze wil daarom ook van de minister horen of het wettelijk is verboden om de sporen in de sneeuw die de in het wild levende dieren zo achterlaten, te volgen "om ze vervolgens te bemachtigen''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.