Home

Achtergrond 28 reacties

Thieme kapittelt Verburg over verzoek aan pers

De Partij voor de Dieren bekritiseert het verzoek van landbouwminister Gerda Verburg en minister Ab Klink (volksgezondheid) aan de pers om terughoudend te zijn bij de nieuwsgaring rond de ruiming van geiten.

De ministers hebben hun verzoek gericht aan het genootschap van hoofdredacteuren. Daarbij geven de bewindslieden gehoor aan verzoeken van geitenhouders.

De Partij voor de Dieren vraagt zich af of de ministers daarmee de vrije nieuwsgaring niet belemmeren. Volgens Thieme zijn het niet de ministers, maar de betrokken veehouders zelf die bepalen of er journalisten op het bedrijf komen.

Dat de ministers verwijzen naar de wens van de gezinnen van de geitenhouders vindt Thieme ongepast: "Geitenhouders die geen aandacht willen van de pers kunnen dat zelf aangeven, het is buitenproportioneel alle geitenhouders en alle persvertegenwoordigers in het communicatiekeurslijf te willen persen dat de ministers hen willen opleggen." Thieme heeft over de kwestie vijftien kamervragen gesteld.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Tactisch geinfecteerde desoriëntatie, waarde kritische lezer. Heb tegengif ingenomen en meld me morgen weer. Goede nacht.

 • no-profile-image

  verbaasde

  Herkauwer, LEES je eigen teksten eens.
  Je schrijft zelf over je dikke boek.
  En waarom begin je weer te rachelen en te raaskallen als mensen op een fatsoenlijke manier op jou reageren?

 • no-profile-image

  dirk

  Sorry Verbaasde voor de taalfouten in het begin,er ging wat mis.

 • no-profile-image

  h.wouters@kollumerland.nl

  Hiermee geeft mevrouw Thieme aan dat ze een intrigante van het hoogste soort is!

 • no-profile-image

  sjeng

  @"verstandige burger" daar reageer ik niet op.
  waar ik wel op reageer is dat thiemapark er niet heeft bij stilgestaan dat wanneer veehouder niet wil dat pers op de toko komt ze gewoon de helicopter pakken en dan alles ongevraagd van bovenaf filmen (gisteren op tv gezien). Vaak zijn dat van die vleesfanaten die dan deze filmpjes voor veel geld verkopen aan de domme pers die alleen op sensatie uit is.

 • no-profile-image

  john

  Het geeft duidelijk aan hoe enorm ziek dat vrouwtje is.
  WALGELIJK

 • no-profile-image

  fraanje MKZ Museum

  OPROEP VOOR GEITEN- Q-KOORTS RUIMERS
  Door: Fraanje | maandag 21 december 2009 06:16
  KOOTWIJKERBROEK - OPROEP VOOR DE GEITEN- Q-KOORTS RUIMERS

  Ga Sneeuw Ruimen i.p.v. Gezonden Geiten en laat je niet misbruiken door een Overheid die wanbeleid voert . Ook nu weer worden de Slachtoffers vervolgt en de Misdadigers zitten er warmpjes bij in Den Haag. Hoe lang moeten wij dit nog pikken?? Straks zijn de mensen aan de beurt om geruimd te worden . Laat u stem op 3 maart 2010 horen en kies niet meer op dit kabinet wat toch niet luistert naar haar achterban. De E.U zal nog vele Offers vragen van het eens zo rijken Nederland wat langzaam weg zakt in de Modder poel van Brussel.

  C.Fraanje
  MKZ Museum Kootwijkerbroek

 • no-profile-image

  Patrick

  Het punt is dat dit ruimen een gevolg is van beleid. Het is belangrijk om te zien wat de consequenties zijn van beleid is.
  Dat de consequentie enorm pijnlijk is voor velen, maar zeker ook voor de betrokkenen; is duidelijk.
  Kijk het ruimen van drachtige geiten die in de komende weken jongen zouden krijgen is bijna niet te harden. Tuurlijk gepaste pas op de plaats moet er zijn voor de boeren die het ondergaan, maar een media in Nederland of in de wereld laat zich toch niet tegenhouden door ethische afwegingen. Het volgen van princess Diana is nog het pijnlijkste gevolg van paparatzi. De burger is niet boos of kwaad op de houder van geiten, maar wel op het beleid van Klink en Verburg. En juist die oproep van de criminelen Verburg en crimineel Klink is verkeerd en achterbaks. Als de regering een verzoek zou willen doen, dan juist niet door deze verantwoordelijke mensen, omdat zij verantwoordelijk zijn en waren voor dit huidige, en te voorkomen, drama. De toekomst zal niet oordelen minister Verburg, dat heeft ze vandaag al gedaan door het te starten met ruimen van drachtige en gezonde dieren.

 • no-profile-image

  linda

  @melkveehouder: de partij voor de dieren is de enige partij die gewaarschuwd heeft voor deze helse ruimingen. al in 2007 heeft ons brabantse statenlid gevraagd om maatregelen. vaccinatie en een uitbreidingsstop.
  wie is hier nu misselijk?

 • no-profile-image

  miltie

  nog gee boer aan dood gegaan omdat ze van nature immuniteit hebben opgebouwd;de ziekte is beheersbaar maar veel te laat ingegrepen;2005 al hier ;;door die deskundige op t.v.de hype van mexicaanse griep ;is de aandacht van q-koorts onder gesneeuwd ;;en partij voor de dieren hebben;ook niet opgelet;;maar dit geeft geen stemmen en leden;zij bestaan uit gratie van dierenleed /

 • no-profile-image

  job van rijn

  Het is natuurlijk te gek voor woorden dat twee ministers de hoofdredacteuren van vrije nieuwsmedia vragen om terughoudend te zijn bij een zaak die de Volksgezondheid en de Beschaving betreffen, waarbij gezonde dieren als afval geruim worden en waardoor een paar honderd gezinnen tot de bedelstaf gedreven gaan worden. Nog even en we zijn dankzij het CDA in een heuse dictatuur beland!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Sjeng, het CDA is juist HET probleem!! Daarover kan mijnheer Fraanje uit het meermalen bruut en ongeciviliseerd geruimde Koowijkerbroek (varkens, koeien, pluimvee) meespreken. Al dat laagbijdegrondse gezever over Marianne
  Thieme komt van lieden die tégen beter weten in hun eigen ongelijk en laakbaar handelen niet onder ogen willen zien. Ook dat is HET probleem van de huidige crisis in de intensieve veehouderij. Melkveehouder, kanker niet tegen de verkeerde mensen en zie onder ogen dat dit LNV-"beleid" al honderden wanhopige collega's van jou tot zelfdoding heeft gebracht. Stop met het uithangen van de Struisvogel en zie wat er wérkelijk rondom je gebeurd. En presenteer het CDA de rekening!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Het is natuurlijk ook te krankzinnig voor woorden. Een minister die, door vier jaar lang helemaal niks te doen tegen het medisch doen begeleiden en het pogen te beteugelen van de Q-koorts en die daardoor als bewindspersoon (mede)aansprakelijk gesteld kan worden voor de ziekte van duizenden landgenoten en waarschijnlijk ook van meer dan tien sterfgevallen, heeft ook nog eens het vuige lef om de vrije pers terughoudendheid te verzoeken? Gekker moet het niet worden onder dit volstrekt Normloos en Waardenverkrachtend CDA!

 • no-profile-image

  herkauwer

  jawel Melkveehouder. Ook en vooral als die minister door ondeugdelijk beleid zélf de belangrijkste oorzaak is voor alle ellende die er nu in de geitensector ontstaat? Welterusten dan. Niemand zegt hier trouwens dat melkveehouders niet goed voor hun dieren zorgen. En John. Die gans zal wel aangeschoten zijn geweest door hobbyjagers. Ik zag ze laatst nog bij gemaal Campen aan het knallen en even later in de Hellegatpolder en nog weer later bij Knuitershoek. Wat is er trouwens mis mee als mensen de dierenambulance bellen als er een zieke vogel op het ijs zit? Dat jij daar onpasselijk van wordt zegt wel heel erg veel over jouzelf. Zoals bijvoorbeeld ook dat veralgemeniseren. Wie zegt er dat "wij" (je hebt het over 'jullie') een hekel aan boeren hebben? Dat maak jij er zelf van. Over dat 'dichter bij de natuur staan'van erg veel boeren wil ik nog wel eens een heel dik boek open doen, maar dat komt later nog weleris. In ieder geval woon ikzelf meer dan 100 km van de grachtengordel af dus die aantijging raakt ook agnes kant noch ouwezijdsachterburgwal!

 • no-profile-image

  john

  Herkauwer uit waarheidsvindingerveen.
  Je voelt je wel aangesproken he?
  Of reageer je telkens onder een andere naam?
  Natuurlijk is er niks mis mee dat mensen de dierenambulance bellen, maar wel met het feit dat wanneer een dier niks mankeert er toch poltie en brandweer in vol ornaat verschijnen.
  Voor een dier in nood ok .
  Het gaat er mij om dat mensen niet eens de tijd nemen om te kijken of het dier wel echt wat mankeert.
  Dat bedoel ik met "dichter bij de natuur"
  De natuur bestaat met leven en dood.
  Aangeschoten door hobby jagers is ook weer zo'n valse insinuatie.
  En dat hele dikke boek van je geeft mij wel duidelijk aan hoe je het met de boeren voor hebt.
  Het ging hier trouwens over een onderwerp
  Ik ben het ook helemaal niet eens met de overheid en volgens mij had er inderdaad veel eerder en anders ingegrepen moeten worden.
  Maar dat is niet gebeurd en nu zitten we met de brokken en wat wil MT : zoveel mogelijk tranentrekkende beelden maken van geiten die vlak voor kerst afgemaakt worden om zo de veehouderij in zo kwaad mogelijk daglicht te krijgen
  Dat vind ik dus walgelijk.
  De minister heeft het bovendien gewoon netjes aan de pers gevraagd of men wat terughoudend wil zijn.
  Gewoon fatsoenlijk dus en dat is bij sommige lieden ver te zoeken

 • no-profile-image

  herkauwer

  Verbaasde Lezer dan toch. Ik schreef woordelijk: "over dat 'dichter bij de natuur staan' van erg veel boeren wil ik nog weleris een heel dik boek opendoen, maar dat komt later nog weleris." Waarom zou ik het over een eigen boek hebben dat niet bestaat? Dit ging over het spreekwoordelijke "een boekje open doen". Maar dan in een dikke vorm! En Dirk: ik heb je in dat bewuste forum op de 19e laten weten dat er kennelijk iemand onder mijn naam aan het hoaxen was geweest, maar dat bericht van mij is op de een of andere rare manier verdwenen. Zulke dingen gebeuren wel vaker. Ik denk wel te weten hoe dat werkt en zal het met de internetredactie van Agd opnemen. En voor de goede verstandhouding: ik probeer discussies altijd netjes doch kruidig gepeperd te voeren en zal mij altijd bedienen van correcte en waarheidsgetrouwe informatie. Met al het resepect dat successsieve opponenten verdienen.

 • no-profile-image

  dirk

  f8aat3Vebaasde:herkauwer slaat bij tijd en wijle een akelig agresieve toon aan.Hij is erg stemmingsgevoelig wat zulk soort mensen bij mij in een bepaald daglicht zet.Vul dat zelf maar in.Hij wilde mij zelfs ruimen nadat ik een heel net stukje geplaatst had op 19 dec.onder "Kamer speelt op zeker bij Q koorts".Ik vroeg hem daarna om een reactie die hij nooit gegeven heeft,terwijl hij alles leest!Iemand die steeds zo reageert komt niet serieus over en kun je beter negeren!

 • no-profile-image

  gert

  geneuzel van Thieme,ze wil graag aandacht in deze treurige omstandigheden

 • no-profile-image

  sjeng

  een grapje wordt verwijdert en een oproep om CDA leden te ruimen (mijns inziens te doden) mag blijven staan?

 • no-profile-image

  hobbes

  @linda, er is in 2008 en 2009 gevacineerd. Dit bleek achteraf niet voldoende te zijn.

 • no-profile-image

  martin

  Laat ze dan ook direct even dat radiospotje omtrent de geiten van Wakker Dier verwijderen, dat is (vooral rond deze tijd van het jaar) helemaal belachelijk.

 • no-profile-image

  juliusgalama@hotmail.com

  och och, ze zijn op hun teentjes getrapt hoor, omdat ze zelf de waarheid niet onder ogen willen zien.

  Over dat ruimen wil ik voor de rest niks zeggen het zal nu misschien de beste oplossing zijn. En misschien komt dat wel door verkeerd beleid.
  Maar wat ik er even mee zeggen wou dat het voor boeren die liefdevol op hun vee proberen te passen een hele emotioneel gebeuren is (het is vaak hun levenswerk en respecteer dat), En dan staat er ook nog van die vervelende pers die van alles van je weten moet en allerlij foto's nemen en het ook nog even uitvergroot. Dan vind ik het van minister verburg toch wel een goede actie om aan de media te vragen er niet bovenop te zitten.

 • no-profile-image

  herkauwer

  John uit Ossenisse, ik was even niet in staat om op jouw reactie te reageren, want Verburg had mijn internetverbinding met Q-koorts laten besmetten door iemand van de ID. Slecht gebaar vind ik, maar het CDA draagt wel vaker helse kerstgedachten uit. Even inhoudelijk. Mensen die een dier in nood op het ijs menen te zien, kunnen toch bezwaarlijk risico's gaan nemen waar hulpdiensten juist op toegerust zijn. Daarom zijn het HULP- DIENSTEN! En wil jij verdulleme gaan beweren dat ik niet weet wat aangeschoten is? Mijn hele leven lang vang ik al dieren op en verzorg stakkers die door hobbyjagers in de vernieling zijn geknald. En niet alléén door Belgen in de Bewestenblijbeoostenpolder! En wat nu 'dat dikke boek van jou' . Wat insinueer je man. Ik schreef alleen dat ik wel een boekje kon open doen. Dat is bij wijze van spreken!!! Heeft niks met boeken schrijven te maken. Weet je wat ik nou zo walgelijk vind? Dat lieden zich resepectloos opstellen en uitlaten over het enige parlementslid dat waarachtig doet waarvoor zij gekozen en beëdigd is. W-a-l-g-e-l-i-j-k! Inderdaad.

 • no-profile-image

  fraanje MKZ Museum

  OPROEP VOOR GEITEN- Q-KOORTS RUIMERS
  Door: Fraanje | maandag 21 december 2009 06:16
  KOOTWIJKERBROEK - OPROEP VOOR DE GEITEN- Q-KOORTS RUIMERS

  Ga Sneeuw Ruimen i.p.v. Gezonden Geiten en laat je niet misbruiken door een Overheid die wanbeleid voert . Ook nu weer worden de Slachtoffers vervolgt en de Misdadigers zitten er warmpjes bij in Den Haag. Hoe lang moeten wij dit nog pikken?? Straks zijn de mensen aan de beurt om geruimd te worden . Laat u stem op 3 maart 2010 horen en kies niet meer op dit kabinet wat toch niet luistert naar haar achterban. De E.U zal nog vele Offers vragen van het eens zo rijken Nederland wat langzaam weg zakt in de Modder poel van Brussel.

  C.Fraanje
  MKZ Museum Kootwijkerbroek

 • no-profile-image

  Han

  Verkiezingen voor de deur!! Alles uit de kast trekken ook het leed van goedwillende boeren is goed bruikbaar voor je promotie shot tijdens de campange. Ik had gehoopt dat Thieme met het klimmen der jaren ook verstandiger en zeker menselijker zou worden maar nee ze blijft dier met de hyena's.

 • no-profile-image

  juliusgalama@hotmail.com

  Die thieme is 1 van de misselijkste personen die ik ken. Dat blijkt nu wel weer.
  En het vervelendste is nog dat ze totaal niet objectief is:
  Wat is er nu zieliger: 100 koeien in een stal waar de hele dag zo goed mogelijk op gepast wordt, waar het voer optimaal berekend word, de hele dag 1 persoon mee bezig is om het de beesten zo goed mogelijk naar de zin te maken, of is dat misschien toch de hond die 3 hoog de hele dag binnen zit om dan om 6 uur zijn baasje te verwelkomen en waarna die dan een half uur buiten mag lopen,

  Maarja dat zegt thieme niet, (ook de dierenbescherming niet en andere "diervriendelijke" organisaties) Want dan raken ze al hun leden en aan kwijt.

 • no-profile-image

  john

  Ik vind dat dus niet te gek voor woorden.
  Ik ben groot voorstander van de persvrijheid , maar jullie zullen het toch met mij eens zijn dat de pers nogal wat zaken ernstig uitvergroot en daarmee grote schade en een verkeerde beeldvorming bewerkstelligt.
  We leven in een maatschappij waarbij een groot deel van de mensen die geen enkele voeling met de natuur meer hebben.
  Ik wordt bijvoorbeeld onpasselijk als ik het nieuws lees dat alle hulpdiensten uitgerukt zijn om een vastgevroren gans te bevrijden, eindelijk is de hulpverlener bijna ter plekke en de gans vliegt weg.
  Geen mens die er bij stilstaat dat het waarschijnlijk een zieke gans is want neem van mij aan : een gezonde laat zich echt niet vastvriezen.
  Ik weet dat jullie een hekel aan boeren hebben maar ik ben er 1 en ik ben er trots op en ik sta veel dichter bij de natuur dan welke schreeuwende zogenaamde dierenliefhebber van de grachtengordel ook.
  Stelletje betweters

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Belangrijke mededeling: verbaasde lezer is niet dezelfde als kritische lezer.

Laad alle reacties (24)

Of registreer je om te kunnen reageren.