Home

Achtergrond

Terugdringen pesten voorkomt geweldsmisdrijf

Het aantal geweldsmisdrijven vermindert als scholen meer doen om systematisch pesten te voorkomen.

Dat stellen onderzoekers van de Zweedse raad ter voorkoming van misdrijven (Bra). Ze presenteren hun bevindingen in januari, maar woensdag lekte de belangrijkste conclusie uit naar de Zweedse media.

Onderzoekers ondervroegen veroordeelden tot twintig jaar oud over hun schooltijd. 60 Procent van de jonge gedetineerden zegt systematisch te zijn gepest. Dat betekent volgens Bra dat een op de tien van alle basisschoolleerlingen gemeen wordt geplaagd. De conclusies van de organisatie worden gesteund door de Zweedse onderwijsinspectie, die in een nog lopend eigen onderzoek ontdekte dat scholen richtlijnen tegen pesten vaak niet naleven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.