Home

Achtergrond 5 reacties

Ten Have: totaal eisenpakket onhaalbaar

Het voorgestelde pakket aan milieu en welzijnsmaatregelen dat per 2013 doorgevoerd moet zijn voor de varkenshouderij is voor de sector onhaalbaar.

Er zal water bij de wijn moeten worden gedaan. Dat zegt voorzitter Annechien ten Have van de vakgroep varkenshouderij van LTO. Zij reageert op het bekend worden van het ammoniakactieplan van minister Cramer van Milieu.

Als het aan Ten Have ligt wordt de prioriteit de komende jaren gelegd bij de ammoniakmaatregelen. "Dat is Europees beleid, waar we aan moeten voldoen. De voorgestelde welzijnsmaatregelen zijn voor een deel bovenwettelijk en puur Nederlands en moeten versoepeld worden." Ten Have doelt daarbij op de oppervlakte-eis van 1 vierkante meter per vleesvarken en de spleetbreedtes van de roosters die aangepast moeten worden.

Lees ook Bestaande stallen gefaseerd emissiearm

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jonge

  Makkelijk praten, maar diegene die er al in geinvesteerd hebben kunnen ook niet meer terug.........en zullen waarschijnlijk ook wel geen compensatie krijgen dus ik zeg maar zo..........dan heel Europa maar dezelfde strenge eisen!

 • no-profile-image

  heb niets

  in goede tijden is men te lang met de overheid en andere zogenaamde belanghebbende meegegaan . Nu er niets of weinig verdient wordt zit men met de brokken .

 • no-profile-image

  Han

  Mevr. Ten Have zal moeten begrijpen, dat het de overheid en de tweede Kamer worst is of de eisen haalbaar zijn of niet. Zij hebben de eisen gefomuleerd om het milieu zgn. te redden ookal gaat dat ten koste van de varkens sector. Het milieu gaat voor arbeid en inkomen voor de NV Nederland. Het "milieu geloof" gaat voor alles, het is een heilig huisje.

 • no-profile-image

  Jan

  Onhaalbaar en onbetaalbaar,simpel zat

 • no-profile-image

  varkenshouder

  als niemand maar dan ook niemand iets doet dan komt het van zelf goed dus samen sterk ......... niks doen is ook actie voeren

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.