Home

Achtergrond

Südzucker

Südzucker is marktleider in Europa op het gebied van suiker, en daarnaast actief in bio-energie en fruit.

Het Duitse voedingsbedrijf dateert van 1926. Hoofdaandeelhouders van de onderneming zijn suikerbietentelers; hun coöperatie Süddeutsche ZuckerrübenverwertungsGenossenschaft (SZVG) heeft 55 procent van de aandelen in het bezit.

Südzucker beschikt over 30 fabrieken en 3 suikerraffinaderijen in Duitsland en een reeks andere Europese landen. Verder heeft het vier locaties waar bio-ethanol wordt geproduceerd; op 37 plekken wereldwijd worden fruitbereidingen en sappen geproduceerd. Onder de Speciale Producten valt onder meer zetmeelproductie.

Het concern mikt de komende jaren op bedrijfsovernames buiten Europa, zegt de nieuwe topman Wolfgang Heer. Daarnaast zijn verdere suikerfabriekssluitingen en personeelsreducties tot het eind van de lopende Europese suikermarktordening (tot 2015) niet gepland.

Südzucker presteerde in de eerste helft van het nieuwe boekjaar 2010/2011 beter dan verwacht, met een omzet van 3 miljard en een bruto winst van 278 miljoen euro.

Financieel

Het Duitse agroconcern Südzucker heeft de netto winst in boekjaar 2009/2010 zijn stijgen van 183 naar 276 miljoen euro. De omzet daalde daarbij van 5,9 naar 5,7 miljard euro.

Adres

Südzucker AG
Maximilianstrasse 10
68165 Mannheim
Duitsland

Website

Südzucker

Beurskoers Südzucker

Volg de actuele ontwikkeling van Südzucker op de beurs in Frankfurt.

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.