Home

Achtergrond

Subsidie voor hennepmachine

Hennepverwerker Dun Agro krijgt een subsidie van ruim 60.000 euro voor het verder ontwikkelen van een nieuwe oogst- en transporttechniek voor vezelhennep.

De subsidie wordt gegeven door de provincies Groningen en Drenthe en de Agenda voor de Veenkoloniën, een stimuleringsprogramma voor de Veenkoloniën.

De nieuwe werkwijze levert een besparing op van 20 euro per verwerkte ton vezelhennep. De subsidiegevers verwachten dat de bijdrage zal leiden tot een betere toekomst voor de teelt en de verwerking van vezelhennep in Noord- en Oost-Neerland.

Agro Dun heeft de oogstapparatuur voor vezelhennep ontwikkeld in samenwerking met drie telers, drie loonbedrijven, een mechanisatiebedrijf, het Australische Munro Cotton en Ecofibre. De apparatuur is oorspronkelijk bedoeld voor de katoenteelt. De nieuwe techniek leidt tot lagere oogst- en transportkosten voor de akkerbouwer en tot lagere opslag- en handelingskosten voor de verwerker.

Of registreer je om te kunnen reageren.