Home

Achtergrond

Stevige korte Hippeastrum heeft streepje voor

Een Hippeastrum op korte steel maar met een fikse bloeikracht, heeft bij menige consument de voorkeur.

De langstelige soortgenoten willen namelijk nogal eens uit de pot kieperen en er is dan enige creativiteit nodig om het product overeind te houden. Kébol toont in de keuringszaal cultivars die kort zijn. Twee stelen per bol en vier bloemen per steel, waaronder fikse bloemen zoals die van de lichtrode Hippeastrum 'Veritas'.

Andere cultivars die Kébol showt zijn de dieprode Hippeastrum 'Red Knight', de witte, rood gestreepte H. 'Sydney' en oudrode H. 'Bolero'. De Hippeastrum als snijbloem doet het op de bloemenveilingen overigens iets minder goed dan werd verwacht. De aanvoer steeg vorige week met 15 procent naar bijna 3 miljoen stelen. Dat is 10 procent meer dan vorig jaar toen de prijs ook nog eens twintig cent per steel hoger lag.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.