Home

Achtergrond 3 reacties

Steun en hoon voor wens CDA voor EU-vlag

Het CDA heeft dinsdag zowel steun als hoon over zich gekregen met een voorstel om naast de Nederlandse ook de Europese vlag te hijsen op het Tweede Kamergebouw en andere rijksgebouwen, zoals ministeries.

Dat bleek gisteren tijdens het jaarlijkse debat over de Staat van de Europese Unie. Een meerderheid vindt het niet erg om de blauwe vlag met gele sterren te laten wapperen op het Kamergebouw.

EU-tegenstander SP schiet elke symboliek van de EU in het verkeerde keelgat. Maar ook de PvdA, VVD en de ChristenUnie vinden het niet op zijn plaats om vlaggen op te dringen vanwege de gevoeligheid bij de bevolking over de EU.

Staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) had evenmin behoefte aan de motie, hoewel hij die sympathiek vond. Timmermans wees erop dat een Europese vlag en volkslied juist vanwege het vermeende idee van een superstaat uit het Verdrag van Lissabon zijn gehaald. Het verdrag trad dinsdag in werking.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Verburg mag zich ook graag achter de EU verschuilen

 • no-profile-image

  landbouwer

  Gut ze hebben wel in de gaten dat de EU gevoelig ligt bij de bevolking. Maar die balkenende heeft ons toch maar mooi ondemocratisch dat verdrag van Lissabon door de strot geduwd

 • no-profile-image

  Leen

  Laten we Nederland helemaal afschaffen. Dan kan koning Willem zonder problemen naar Mozambique.

Of registreer je om te kunnen reageren.