Home

Achtergrond 2 reacties

Sterke stijging Europese import van eieren

De import van eieren door de Europese Unie is in de eerste negen maanden van 2009 sterk gestegen.

De import van eieren door de Europese Unie is in de eerste negen maanden van 2009 sterk gestegen. Van januari tot en met september werd ruim 21.000 ton ingevoerd, 19,4 procent meer dan in dezelfde periode van 2008.

Dat blijkt uit handelscijfers van het Europese directoraat-generaal Agri (DG Agri). De stijging sluit aan bij de grote Europese vraag naar eieren in vergelijking tot het aanbod. Dit komt vooral door het Duitse kooiverbod, wat eind dit jaar in gaat. Door de massale omschakeling valt een groot deel van de productie weg. Daardoor stijgen ook de eierprijzen, wat de import van eieren aantrekkelijker maakt.

Vooral de Verenigde Staten profiteren daarvan; het aandeel Amerikaanse eieren steeg van 21,7 procent naar 33,9 procent. Het aandeel van Indiase eieren daalde. Vorig jaar daalde de Europese eierimport juist nog sterk, met 48 procent.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  eerlijk eitje

  zijn dat wel scharrel eieren ? en zijn ze wel geprint ? anders kun je weer wachten op fraude . cpe let op !!!!!

 • no-profile-image

  Henk

  Tuurlijk zijn die eieren geprint als zijnde scharreleieren dat weet toch iedereen en behalve de consument weet ook iedereen dat het gewoon kooieieren zijn.
  Regels in de EU prima maar dan moeten dezelfde regels ook gelden voor import uit derde landen.
  Maar uit eigenbelang van diverse Handels bedrijven met sterke lobie's in brussel hoeft dat natuurlijk niet!
  Strerkte voor de Noord Eropeese pluimveehouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.