Home

Achtergrond 2 reacties

'Spaanse sla schoner dan Nederlandse'

Spaanse kropsla is in december schoner dan Nederlandse kroppen.

Dat concluderen Milieudefensie en Natuur en Milieu uit een onderzoek in vier landen. In Nederland werden tien supermarkten onderzocht.
De milieu-organisaties noemen de resultaten van Nederlandse sla teleurstellend. Gemiddeld werden 2,7 sporen van bestrijdingsmiddelen gevonden. In 2008 was dat 2,1. Wettelijke normen werden niet overschreden. Soortgelijke metingen op Spaanse sla in Slowakije leverden geen sporen op.

In Nederland blijken Jumbo en Lidl de meest vervuilde sla in de schappen te hebben, Plus de schoonste. Het onderzoek is onderdeel van de campagne Weet wat je eet.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    spotvogel

    Beter een SPAANSE SCHONE in de hand, dan een bak vervuiling uit Nederland!

  • no-profile-image

    kerstman

    Wettelijke normen werden niet overschreden! Lijkt me beter om de sector eens een complimentje te geven en oergezonde producten als sla te promoten. Als je de gemiddelde milieuactivist onderzoekt bevat ie minimaal 3 sporen van medicijnen, 2 sporen genotsmiddelen en zijn/haar portemonnee wordt gevuld met belastinggeld. Met dat laatste moesten we maar eens heel snel ophouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.