Home

Achtergrond

Smithfield Foods op strafbank bij Russen, koers toch hoger

De Russische voedsel- en warenautoriteit heeft diverse fabrieken van de Amerikaanse varkensvleesproducent Smithfield Foods op het strafbankje gezet.

De import van vlees uit verschillende fabrieken van Smithfield Foods is door de Russen stilgelegd in verband met de vondst van antibiotica. Het negatieve nieuws voor de vleesafzet van Smithfield heeft niet geleid tot verontruste reacties onder analisten en beleggers. De handel in aandelen van het varkensvleesconcern liet zich wel voeden door een positief rapport van een analist. Dit rapport gaat uit van een verbetering van de resultaten in de varkensproductie en de winstgevendheid. Vooral door het positieve signaal in het rapport steeg het aandeel van Smithfield de afgelopen week met bijna 6 procent.

Vandaag werd bevestigd dat het vleesconcern opnieuw een kwartaalverlies heeft geboekt. Positief is dat het verlies kleiner was dan analisten hadden voorspeld. Toch bevindt de vleesindustrie zich daarmee al wel twee jaar lang in de rode cijfers. In eerste instantie werden de resultaten gedrukt door een hoge graanprijs, later kreeg de sector te kampen met de recessie en daarmee gepaard gaande slechte prijzen en overproductie.

Smithfield verwacht in het komende halfjaar weer winstgevend te worden. Om het herstel te bespoedigen kondigde het vleesconcern vandaag aan de varkensproductie verder in te krimpen om zodoende hogere prijzen te kunnen realiseren. De Europese voedingsproducenten waren vandaag weer gevraagd na een nogal vlakke beursweek.

Concerns als Nestlé, Danone en Kerry Group noteerden in de loop van de dag rond de 2 procent hoger. Bongrain, de Franse producent van kaasspecialiteiten, laat weer een aardig herstel zien na de koersval van vorige week. Het Duitse suikerconcern Südzucker leverde onder invloed van lagere suikerprijzen aan beurswaarde in.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.